Store Gillund Gård

 
 
HjemKontakt ossOm ossStabburethytteutleieGårdens menyJulemarkedStallen
 
Gårdsmeny Gillund
 
 

 

Forretter:

Honningmarinert Hare “Bikuben” servert med

kanelristet gårdseple, frisk salat, honning glace

og stenovnsbakt brød.                                                                        

***

Innbakt ørret og sik servert på frisk salat,

basilikumsaus og husets brød.                                                           

***

Gårdsspekeskinke servert med cantaloupmelon,

frisk asparges, ruccula, sennepsdressing og

urtebrød.                                                                                          

***

 

 

Hovedretter:

“Svinaktig godt” Gårdens sennepsmarinerte svin

indrefilet med sesongens ristede grønnsaker, skogsopp,

madeirasjysaus og ovnsbakte småpoteter.                                        

***

“Vestbygdas Konge” Helstekt elgfilet servert med

sprøstekte kantareller, sellerirotpure’ , glasert gulrot,

solbærsjysaus og smørbakt potet.                                                      

***

Biff av svin indrefilet med kremet sopp, butterdeigs-

kurv med rotgrønnsaker, cognacsaus og urtepoteter.

                              

***

“Lammecarre’” med sopptimbal, gårdens tomatsalat,

stekte gulrøtter og sukkererter. Lammesjysaus og smør-

stekte mandelpoteter.                                                                       

***

Grillet Stangekylling med sesongens wokgrønnsaker,

kremet sopp, ingefærsaus og urtepotet.                                           

***

“Badstubakkens “ indrefilet av okse servert med

duxelle og soltørket tomat, aromasopp, ristede bønner,

kantarellsaus og gårdens bakte potet.                                             

***

 

Desserter:

Havens spesielle kirsebærpannacotta med

karamelliserte bær og myntecullie.                                                 

***

“Jomfruburets” bringebærisparfait servert med friske

bær og sabayonnesaus.                                                                    

***

“Utsiktens” drømmedessert creme brulé med sjokolade

og blåbær.                                                                                         

***

Hjemmelaget solbærsorbet med mynteculie og mørk sjokolade.                                                                                                                           

***

 

Småretter:

Pastasalat med skalldyr eller kylling og urtebrød.

                               

***

Kremet kantarellsuppe med brød.

                               

***

Wraps med marinert biff. Chips og dressing.

                               

***

 

Innlandsbuffet:

Mandelristet ørret med urtekrem,

Pepperrøkt ørret med rømme

Innbakt ørret, sik og urter med urtedressing

Liverchekylling med honning

Sennepsglasert svinefilet

Helstekt oksefilet med marinerte grønnsaker

Elgfilet med stekt sopp og tyttebærrømme

Hjorteplomme med marinerte poteter

Eggerøre, potetsalat, frisk salat.

Nystekt brød, flatbrød, smør.

                                 

 

Karamellpudding eller frisk fruktsalat.